שתילה עונתית - מה שותלים?איך? מתי?
- tulio
- 6 ביוני 2018
- זמן קריאה 1 דקות
בכל עונה של בשנה אנו זוכים לראות צמיחה ופריחה של הטבע מסביב.
הוא משנה צבע , משנה מרקם אווירה ואף תחושה
אחד הדברים המומלצים לנו - הוא למצוא את המזון שאנחנו אוהבים ולגדל אותו בעצמנו
בצורה הכי טובה , איכותית ונטולת חומרי הדברה!
כל מה שצריך זה....
רצון!
להלן העונות ומה מומלץ לשתול/לגדל:
חודש ינואר - חסה, בצל ירוק, ברוקולי,כרוב.
חודש פברואר - סלק, ברוקולי, באק צ'וי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ,גזר.
חודש מרץ - סלק, כרובית, קולורבי, סלרי, תפוח אדמה,גזר.
חודש אפריל - מלפפון, עגבניה, תירס,תפוח אדמה, מלון, שמיר, כוסברה, צנונית.
חודש מאי - חציל, אבטיח, מרווה, מליסה, לואיזה, קישוא, במיה.
חודש יוני - קישוא, אבטיח, דלעת, תירס, במיה.
חודש יולי - זהו חודש חם מאוד בארצנו ולכן פחות מומלץ לשתילה אלא להנות מהצמחיה והפריחה של מה ששתלנו עד כה.
חודש אוגוסט - כמו חודש יולי עדיין חם וקשה מידי לשתול לכן נמשיך להנות מהפריחה והצמחיה של הפירות והירקות ששתלנו חודשים לפני
חודש ספטמבר - כרוב, בצל ירוק, כרובית, חסה, מנגולד, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, לפת.
חודש אוקטובר - כרובית,סלק,בצל ירוק, כרישה, באק צ'וי, שמיר, ארטישוק, שום, פול.
חודש נובמבר - ארטישוק, צנון, גזר, שום, חומוס, כוסברה, בצל ירוק, שומר.
חודש דצמבר - כרוב, כרישה, חסה,שום,לפת, אפונה, ארטישוק,סלרי,שמיר, קולורבי.
=-= אלה הם החודשים המומלצים במהלך השנה לשתילה.
=-= רצוי להתייעץ עם משתלה מקומית טובה לקבל את הזרעים/שתילים הטובים ביותר.
=-= זהו תהליך שלוקח זמן ועם הזמן נוצר גם ניסיון תנו לעצמכם את הסבלנות והפידבקים שמגיע לכם על הניסיונות.
מכירים עוד דברים שמומלץ לשתול בעונה מסויימת?
שתפו את כולנו באהבה

تعليقات