top of page

מבשלים עם שמנים - שמן בזיליקום

  • תמונת הסופר/ת: tulio
    tulio
  • 9 באפר׳ 2018
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 17 במאי 2018

#בזיליקום , נקרא גם "#בזיל" "#ריחן"

ומקור שמו מיוון העתיקה "#בזילוס" שפירושו "מלך"

השימוש בו נפוץ מאוד במטבח הים תיכוני/איטלקי וניתן להשתמש בשמן האתרי בזיליקום במקום או כתוספת לתבלין


הנה כמה #מתכונים #קלילים לשימוש בשמן בזיליקום:


מרכיבים :


1 בצל בינוני

1 שן שום

200 ג' עגבניות מרוסקות

מעט מלח

מעט סוכר

1/4 כפית פלפל שחור

7 טיפות שמן אתרי בזיליקום

2 כפות שמן זית איכותי


אפון ההכנה:


קוצצים את הבצל ולטגן קלות במחבט עד להזהבה , לאחר מכן כותשים את השום ומיד להוסיף לבצל עם העגבניות המרוסקות והצבלינים - לערבב טוב כדקה ואז אפשר להוסיף את המים , להרתיח את הכל שוב עד שמבעבע - אז מנמיכים את האש וממשיכים לבשבל על אש נמוכה כ -5-10 דק'

בתאבון



מרכיבים:


3-4 עגבניות חתוכות

1 בצל סגול פרוס דקדק

100 ג' גבינת פטה/צפתית חתוך לקוביות ( גבינה לפי בחירתכם אפשר גם גבינת קשיו טבעונית!)

2 כפות שמן זית

3-5 טיפות שמן אתרי בזיליקום

מלח ופלפל לפי טעם


אופן ההכנה:


מערבבים הכל בקערה יפה ומגישים ( רצוי את השמן זית והבזיליקום לערבב ביחד ולצקת על הסלט בסמוך להגשה )


ree
הצעת הגשה

בתאבון


#רוטב #פסטו דה בסטו :

מרכיבים:


צרור עלי בזיליקום ( רק העלים ללא גבעולים - גבעולים גורמים לסיבים בממרח)

20 ג' צנוברים

2-3 שיני שום

1/4 כפית מלח גס

10 טיפות שמן אתרי בזיליקום


אופן ההכנה:


לערבב את השמן בזיל עם השמן זית, להכניס למעבד מזון את השום ועלי הבזיליקום ולהפעיל כאשר מוסיפים מידי פפעם צנוברים ואת השמן המתובל שהכנו .

בסוף אפשר להוסיף מלח לפי טעם אישי


* אפשר במקום מלח לגרד כ 50ג' גבינת פרמז'ן

ree
רוטב פסטו דה בסטו בייתי

יש לכם מתכון מעניין משלכם?

מוזמנים לשלוח לי ואני אשתף באהבה


ree
@healbytouch


תגובות


bottom of page