מבשלים עם שמנים - שמן בזיליקום
- tulio

- 9 באפר׳ 2018
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 17 במאי 2018
#בזיליקום , נקרא גם "#בזיל" "#ריחן"
ומקור שמו מיוון העתיקה "#בזילוס" שפירושו "מלך"
השימוש בו נפוץ מאוד במטבח הים תיכוני/איטלקי וניתן להשתמש בשמן האתרי בזיליקום במקום או כתוספת לתבלין
מרכיבים :
1 בצל בינוני
1 שן שום
200 ג' עגבניות מרוסקות
מעט מלח
מעט סוכר
1/4 כפית פלפל שחור
7 טיפות שמן אתרי בזיליקום
2 כפות שמן זית איכותי
אפון ההכנה:
קוצצים את הבצל ולטגן קלות במחבט עד להזהבה , לאחר מכן כותשים את השום ומיד להוסיף לבצל עם העגבניות המרוסקות והצבלינים - לערבב טוב כדקה ואז אפשר להוסיף את המים , להרתיח את הכל שוב עד שמבעבע - אז מנמיכים את האש וממשיכים לבשבל על אש נמוכה כ -5-10 דק'
בתאבון
מרכיבים:
3-4 עגבניות חתוכות
1 בצל סגול פרוס דקדק
100 ג' גבינת פטה/צפתית חתוך לקוביות ( גבינה לפי בחירתכם אפשר גם גבינת קשיו טבעונית!)
2 כפות שמן זית
3-5 טיפות שמן אתרי בזיליקום
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
מערבבים הכל בקערה יפה ומגישים ( רצוי את השמן זית והבזיליקום לערבב ביחד ולצקת על הסלט בסמוך להגשה )

בתאבון
מרכיבים:
צרור עלי בזיליקום ( רק העלים ללא גבעולים - גבעולים גורמים לסיבים בממרח)
20 ג' צנוברים
2-3 שיני שום
1/4 כפית מלח גס
10 טיפות שמן אתרי בזיליקום
אופן ההכנה:
לערבב את השמן בזיל עם השמן זית, להכניס למעבד מזון את השום ועלי הבזיליקום ולהפעיל כאשר מוסיפים מידי פפעם צנוברים ואת השמן המתובל שהכנו .
בסוף אפשר להוסיף מלח לפי טעם אישי
* אפשר במקום מלח לגרד כ 50ג' גבינת פרמז'ן

יש לכם מתכון מעניין משלכם?
מוזמנים לשלוח לי ואני אשתף באהבה







תגובות